REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Cum se corectează lucrările şi care sunt paşii pentru contestaţie

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 Peste 160.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au susţinut zilele acestea testele de Evaluare Naţională 2012. Notele de la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea la liceu. La finalizarea probelor scrise, toate lucrările se transportă şi se predau preşedintelui şi secretarului din centrul zonal de evaluare, acolo unde se efectuează corectarea lor, pe baza unui barem. Elevii nemulţumiţi de notă pot face contestaţie în urma căreia lucrarea respectivă este din nou evaluată.

27 iun. 2012, 08:22
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Cum se corectează lucrările şi care sunt paşii pentru contestaţie

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Potrivit ultimei metodologii postate pe site-ul edu.ro, la finalizarea probelor scrise, toate lucrările scrise se transportă şi se predau, de către preşedinte, însoţit de un membru al comisiei din unitatea de învăţământ, pe baza de proces-verbal, preşedintelui şi secretarului din centrul zonal de evaluare.

Evaluarea lucrărilor scrise din fiecare pachet se efectuează, pe baza baremului de evaluare şi de notare, în cadrul centrului zonal de evaluare, de doi profesori evaluatori, care lucrează, în mod obligatoriu, în săli separate, stabilite de preşedintele comisiei. În fiecare sala se află cel puţin trei profesori evaluatori.

Schimbarea lucrărilor de la primul evaluator la al doilea şi invers se va face în prezenţa preşedintelui sau a secretarului comisiei, menţionându-se datele de identificare ale evaluatorului: numele şi numerele lucrărilor corectate.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrărea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de acestia, va fi nota finală.

Nota finală se trece pe lucrare şi se semnează de preşedintele comisiei din centrul zonal de evaluare.

REZOLVAREA CONTESTAŢIILOR

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la unitatea de învăţământ, în perioada prevăzută de calendarul Evaluarii Naţionale. Preşedintele comisiei din unitatea de învăţământ, împreună cu un membru al comisiei, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţiala şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisie, formată din profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi de notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota iniţiala, acordată în centrul zonal de evaluare.

După EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 urmează ADMITEREA LA LICEU. Vezi CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ÎNSCRIERE LA LICEU