REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cum explică ministrul Educaţiei rezultatele dezastruoase şi ce va face

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminică, la România TV, în urma afişării  primelor rezultate de la examenul de Bacalaureat 2012, că fosta putere nu a adoptat nicio măsură corectivă după rezultatele dezastruoase de anul trecut astfel încât rezultatele s-au repetat şi în acest an. Ministrul explică rezultatele slabe prin faptul că subiectele de la Bacalaureat nu au fost pe măsura profilului sau, de-a lungul anilor, elevii au primit note mai mari care nu reflectau cu adevărat pregătirea. Andronescu a precizat că va cere rapoarte de la fiecare inspectorat şcolar cu soluţii de remediere a situaţiei.

RomaniaTV.net
08 iul. 2012, 08:40
REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cum explică ministrul Educaţiei rezultatele dezastruoase şi ce va face

Andronescu s-a arătat nemulţumită de modul în care autorităţile au gestionat problema educaţiei în ultimii trei ani.

„Ar fi trebuit ca dialogul dintre decidenţii politici să ducă la soluţii cu efecte benefice. Însă în ultimii trei ani, s-a spus ‘Noi suntem la putere, noi decidem’. Ce măsură s-a luat după bacalaureatul din 2011? Niciuna”, a declarat ministrul Educaţiei.

Una din cauzele rezultatelor slabe de la examenul de bacalaureat a fost şi neadecvarea subiectelor cu programa şcolară şi numărul de ore pentru fiecare obiect de studiu.

Astfel, Andronescu a dat exemplul subiectelor la matematică petnru liceele tehnologice, unde cerinţele au fost mai mari decât la liceele teoretice cu profil real.

În consecinţă, modul de elaborare a subiectelor ar fi o primă problemă legată de bacalaureat.

O altă explicaţie sugerată de către ministru este faptul că ar fi o discrepanţă între evaluarea pe care unii elevi au primit-o în cei patru ani de liceu şi cea de la bacalaureat.Examenul de acest fel nu este concurs, este o evaluare de etapă. Concursul se dă pentru admiterea la facultate”, a spus ministrul

„Vom face o analiză la nivelul Ministerului Educaţiei şi voi cere inspectoratelor să prezinte un raport din care să rezulte şi măsurile pe care şi le propun pe viitor”, a precizat Ecaterina Andronescu. Cât priveşte influenţa rezultatelor de la bacalaureat asupra învăţământului universitar, ministrul Educaţiei nu a exclus ca unele universităţi să-şi închidă porţile deoarece „vor constata că nu mai au obiectul muncii”.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Rezultatele la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 au început să se afişeze în centrele de examinare. Rezultatele sunt dezastruoase în foarte multe judeţe, peste jumătate dintre absolvenţi nereuşind să promoveze Bacalaureatul. În judeţul Ilfov, nu mai puţin de 83% dintre elevi au picat examenul, iar în Harghita 70%. Pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, elevii nemulțumiți să depună contestațiile.  Rezultatele sunt afişate online pe site-ul edu.