REZULTATE BACALAUREAT 2012. 57% dintre elevi au picat BAC-ul – situaţie la nivel naţional

REZULTATE BACALAUREAT 2012. La nivel naţional, promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 43,04 la sută, un procent similar cu cel înregistrat anul trecut, a anunţat duminică, la România TV, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ministrul a criticat faptul că în anul şcolar precedent nu s-au luat măsuri pentru ridicarea procentului de promovabilitate la bacalaureat, faţă de sesiunea din 2011.

RomaniaTV.net
08 iul. 2012, 13:43
REZULTATE BACALAUREAT 2012. 57% dintre elevi au picat BAC-ul – situaţie la nivel naţional

Rata mică a promovabilităţii la la actuala sesiune a examenului de bacalaureat a îngrijorat-o pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

După examenul de bacalaureat de anul trecut nu s-a făcut aproape nimic, este impardonabil. Rezultatele sunt aproape identice. Anul trecut media promovabilităţii la nivel naţional a fost de 44,47%, iar anul acesta este de 43,04%. Rezultatele sunt aproape identice. Ar fi trebuit să se intervină cu un set de măsuri la nivelul ministerului, al inspectoratelor şi mai ales la nivelul şcolilor„, a spus Ecaterina Andronescu, la România TV.

Ea a subliniat că măsura imediată pe care o va lua în această privinţă este de a se ocupa în mod special de elevii care vor susţine a doua sesiune a examenului de bacalaureat, din luna august. În acest sens, ea are în vedere să-i cheme pe profesori din vacanţă. „Trebuie să-i invităm pe profesori să facă pregătire cu elevii pentru examenul din august, pe şcoli sau pe centre„, a mai spus ministrul.

Deşi sunt cele mai slabe rezultate din ultimele două decenii, Andronescu a refuzat ulterior să le califice, precizând că are „proprietatea cuvintelor” şi că se gândeşte la elevi şi părinţi.

„Nu sunt rezultate care să mulţumească pe cineva din sistem, dar nu vreau să-i descurajăm pe copii şi pe părinţi”, a declarat, duminică seara, Ecaterina Andronescu, citată de Mediafax.

Potrivit România TV, 100.000 de elevi au picat examenul de bacalaureat. Aproximativ 200.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine examenul de BACALAUREAT 2012. Dintre aceştia, 154.367 provin din promoţia curentă, în timp ce 44.905 sunt din promoţiile anterioare. 

Etapa a doua a examenului de bacalaureat are loc în luna august, iar ministrul Educaţiei a spus că elevii vor fi ajutaţi pentru a se pregăti, în acest sens urmând a fi organizate cursuri.

În 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la sută la nivel naţional, înaintea contestaţiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat.