Revizuirea Constituţiei, fără presă. Crin: Nici noi nu participăm la lucrările voastre din redacţii

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că presa nu va avea acces la lucrările Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei.

18 feb. 2013, 15:47
Revizuirea Constituţiei, fără presă. Crin: Nici noi nu participăm la lucrările voastre din redacţii

Antonescu a mai fost întrebat dacă lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituţiei vor fi publice şi dacă presa va avea acces la dezbateri.

„Comisia este alcătuită din parlamentari, dumneavoastră puteţi să fiţi informaţi şi veţi fi informaţi cu tot ceea ce şi Comisia şi Forumul constituţional vor lucra, vor face. De participat cred că nu e cazul, pentru că nici noi nu participăm la lucrările voastre din redacţii atunci când vă pregătiţi programele. (…) Este o decizie care, în conformitate cu regulamentele în vigoare, va fi luată de către comisie. Din punctul meu de vedere, nu am niciun fel de motiv să vă evit prezenţa, tot ce vă pot asigura e că nimic din lucrările acestei comisii nu va avea un caracter secret”, a susţinut Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că susţine nominalizarea politologului Cristian Pârvulescu drept coordonator al Forumului constituţional ce urmează a fi instituit prin decizia comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Forumul constituţional care va strânge şi dezbate propunerile de revizuire a Constituţiei va începe să lucreze din acest moment, până în 5 mai, fiind coordonat de o persoană din societatea civilă, surse USL spunând că propunerea i-a fost făcută lui Cristian Pârvulescu.

„Propunerea noastră este de a avea un forum constituţional coordonat de o persoană din societatea civilă. În acest forum constituţional vor fi reprezentate toate instituţiile – Guvernul, Preşedinţia, Curtea Constituţională, CSM, toate organizaţiile neguvernamentale care doresc să sprijine acest efort şi să se depună propunerile de revizuire atât din partea partidelor, cât şi din partea oricăror altor organizaţii. Forumul, până pe 5 mai, că e şi o sărbătoare importantă, să facă dezbateri publice, nu doar în Bucureşti, pe principalele teme”, a spus Ponta.