REŢETA ZILEI: Pandişpan cu portocale

eCuisine.ro şi RTV.NET vă propun un pandişpan cu o aromă seducătoare.

RomaniaTV.net
17 mai 2013, 08:34
REŢETA ZILEI: Pandişpan cu portocale

Ingrediente:

3 oua

250 g zahar

125 ml lapte

125 ml suc proaspat de portocale

125 ml ulei

coaja rasa de la o portocala

500 g faina

3 g sare

15 g praf de copt

Pentru glazura:

zeama si coaja rasa de la 2 portocale

375 ml zahar pudra

apa, daca este necesar

Incearca si Salată de fructe

Mod de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti 2 tavi de 20 cm sau o tava dreptunghiulara mai mare. Bateti ouale pana se omogenizeaza. In timp ce bateti, adaugati zaharul lingura dupa lingura pana ce compozitia se ingroasa si prinde o culoare pala (maxim 10 minute).

2. Incalziti laptele, sucul de portocale si uleiul, insa luati de pe foc amestecul inainte ca acesta sa inceapa sa fiarba. Adaugati coaja de portocala. Lasati amestecul sa se raceasca putin.

3. Presarati faina, sarea si praful de copt peste compozitia de oua si zahar si amestecati. Adaugati compozitia de suc de portocale, lapte si ulei, apoi amestecati pana se formeaza un aluat. Asezati-l in tava si lasati sa coaca timp de 25-30 de minute.

4. In timp ce pandispanul se coace, amestecati zeama si coaja de portocale cu zaharul pudra pentru a realiza o glazura densa, ca o crema. Daca este prea groasa, adaugati un pic de apa sau suc de portocale. Cand scoateti pandispanul din cuptor, presarati glazura si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Delicioasa si Tarta cremoasa de capsune

Pe eCuisine mai gasesti si:

Tartă cu pui și brânză Cammembert

Carne de vită cu sos de stridii