Reţea de proxeneţi, care îşi înfometau victimele, destructurată la Iaşi

O grupare de traficanţi de persoane, bănuită că ar fi obligat să se prostitueze zece tinere, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, a fost anihilată, luni, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimnalităţii Oraganizate (BCCO) Iaşi şi procurorii DIICOT, a anunţat Poliţia Română.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 15:26
Reţea de proxeneţi, care îşi înfometau victimele, destructurată la Iaşi

Sprijiniţi de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial laşi au organizat, luni, şapte percheziţii în Iaşi, în cadrul unei investigaţii privind anihilarea unei reţele formate din 11 persoane.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2011 – 2012, suspecţii au exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, zece tinere minore şi majore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Conform anchetatorilor, membrii grupării închiriaseră mai multe apartamente în zona centrală a oraşului, unde fetele erau ţinute sub pază şi obligate să întreţină relaţii sexuale contra cost cu diverşi bărbaţi pe care proxeneţii îi găseau în urma unor anunţuri publicate la rubrica „matrimoniale” din mai multe ziare locale.

Fetele erau ţinute sub o teroare continuă de proxeneţi care le băteau frecvent, iar în cazul în care nu erau mulţumiţi de numărul clienţilor obişnuiau să le înfometeze. În plus, spun poliţiştii, fetele nu aveau voie să folosească telefoanele mobile în scopuri personale şi nici să păstreze legătura cu membrii familiei sau prietenii.

Din cele 11 persoane ridicate de la domiciliile lor, patru aufost arestaţi, marţi, de către Tribunalul Iaşi.