Reţea de hoţi din biserici, destructurată de poliţişti

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti au trimis în judecată membrii unei reţele specializată în furturi din lăcaşe de cult. Gruparea fura icoane de valoare, obiecte de cult şi chiar banii din cutiile milei.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 06:56
Reţea de hoţi din biserici, destructurată de poliţişti

Cei şase membri ai grupării au spart mai multe biserici din Constanţa, Argeş, Giurgiu, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Bacău. Potrivit rechizitoriului, aceştia mergeau ziua în lăcaşe, puneau ochii pe obiectele de cult şi apoi acţionau. Hoţii au furat chiar şi obiecte de patrimoniu, astfel că prejudiciul este însemnat.

„A sustras o icoană de lemn pictată, susceptibilă de a face parte din patrimoniu cultural naţional, iar din altarul bisericii a sustras trei icoane din lemn pictate, datate 1833 şi 1834, susceptibile de a face parte din patrimoniu cultural naţional”, potrivit rechizitoriului Parchetului.

Oamenii legii au reuşit să-i prindă în flagrant după mai multe săptămâni de filaje şi interceptări telefonice. Ei sunt cercetaţi acum pentru furt calificat şi complicitate la furt.