Reproşurile lui Kovesi: ANAF-ul lui Blejnar ţinea dosarele importante la sertar VIDEO

Fraude ţinute la sertar şi avalanşe de sesizări inutile, acestea sunt reproşurile făcute de procurori la adresa ANAF-ului condus de Sorin Blejnar.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 13:49
Reproşurile lui Kovesi: ANAF-ul lui Blejnar ţinea dosarele importante la sertar VIDEO

La o zi după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a plâns că instituţia coordonată până de curând de Sorin Blejnar nu coopera cu Poliţia, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a punctat problemele din relaţia cu ANAF.

Inspectorii ANAF ţineau la sertar cu anii dosare importante, în timp ce îi bombardau pe procurori cu mii de sesizări mărunte.

„Au fost situaţii în care au venit de la ANAF sesizări istorice. De exemplu, în 2011 am fost sesizaţi pentru fapte din 2005-2006, au fost foarte multe sesizări pentru fapte de evaziune fiscală, dar care în realitate nu au produs prejudicii. În situaţia în care se trimit mii de sesizări că o persoană a refuzat să predea documente la Garda Financiară şi investigăm astfel de dosare de ordinul miilor şi nu investigăm dosare cu prejudiciu, sigur că există o problemă”, spune Kovesi.

În acest moment, procurorii au în lucru peste 28.000 de sesizări venite de la Garda Financiară şi ANAF, dintre care peste 3.000 au fost transmise doar în luna martie.

Sorin Blejnar a fost demis de la şefia Fiscului în urmă cu două zile, după ce premierul a descoperit deficienţe în activitatea ANAF.