Blaga îi dă REPLICA lui Băsescu: PDL l-a salvat în vară. Acum i-a reevaluat pe Ponta şi Dragnea

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, îi dă replica preşedintelui Traian Băsescu, care a criticat dur, joi seara, actuala conducere a partidului. Blaga îl acuză pe Băsescu că intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a PDL şi că 22 de milioane de români ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea. Mai mult, Blaga îi atrage atenţia lui Băsescu că PDL, cu "conducerea asta", este cel care care "l-a salvat în vară".

15 feb. 2013, 11:43
Blaga îi dă REPLICA lui Băsescu: PDL l-a salvat în vară. Acum i-a reevaluat pe Ponta şi Dragnea

Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa (…) a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa”, a contracarat Vasile Blaga.

El a amintit că la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012 pe scenă nu urca niciodată Elena Udrea, care probabil nici nu se afla în oraşele respective la acel moment.  „Ţin minte că la mitingurile respective nu urca pe scenă Elena Udrea, nici măcar nu era probabil în oraşele respective, unde erau mitingurile, ci pe scenă urcau în ordine Blaga – eu urcam primul şi începeam primul discursurile, după care domnul Ungureanu, domnul Neamţu, domnul Papahagi, Monica Macovei şi aşa mai departe”, a spus Blaga, citat de Mediafax.

PDL de acum e PDL din vară care a apărat statul de drept şi pe domnul preşedinte„, a adăugat liderul PDL.

Blaga a afirmat că prin declaraţiile făcute preşedintele Traian Băsescu nu a lovit în el, ci în PDL. „Domnul Traian Băsescu nu a lovit în mine, a lovit în PDL. El are o conducere aleasă, un BPN ales, cu oameni foarte buni în biroul respectiv”, a spus Blaga

Liderul PDL l-a acuzat că preşedinte că intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a partidului.

„Iată ca domnul preşedinte Traian Băsescu pentru a doua oară intervine într-o competiţie internă în partid, care nici măcar nu e declanşată„, a spus Blaga.

„Că domnul preşedinte o susţine pe doamna Udrea ştiu 22 de milioane de români„, a adăugat Blaga.

Întrebat ce părere are despre criticile lui Traian Băsescu la adresa sa, Vasile Blaga a răspuns: „Nu ştiu, văd că dintr-odată Victor Ponta şi Liviu Dragnea sunt foarte buni, asta am înţeles de la domnul preşedinte. Pare-mi-se că azi vară erau duşmanii naţiunii, pe bună dreptate. Pentru că Ponta şi Dragnea erau cei care conduceau ostilităţile împotriva domnului preşedinte şi a statului de drept„.

El a adăugat că Dragnea „chiar are probleme, de atunci, cu justiţia”. „Domnul preşedinte l-a reevaluat din nou, la reevaluări se pricepe domnia sa foarte bine, motiv pentru care l-a reevaluat foarte bine şi pe domnul Oprea, până când a căzut Guvernul Ungureanu. Poate ne uităm mai atent cum a căzut Guvernul Ungureanu la momentul respectiv”, a afirmat Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, „aşa cum se produce acum”.

Băsescu a mai spus că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.