Remus Vulpescu şi Ioana Apan, acuzaţi de fapte de corupţie la Ministerul Economiei VIDEO

Acuzaţii grave la adresa mai multor funcţionari din cadrul Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea ar fi oferit bani, vacanţe şi diverse servicii unor angajaţi. Printre aceştia s-ar afla Remus Vulpescu, consilier al ministrului Economiei şi fost şef al Oficiului pentru Privatizare, dar şi Ioana Apan, secretar general adjunct în acelaşi minister, potrivit România TV. Remus Vulpescu a negat într-o intervenţie la România TV că ar fi implicat în fapte de corupţie.

RomaniaTV.net
15 dec. 2012, 19:05
Remus Vulpescu şi Ioana Apan, acuzaţi de fapte de corupţie la Ministerul Economiei VIDEO

Procurorii au declanșat o investigație la Ministerul Economiei, deoarece există informații în legătură cu presupuse fapte de corupție. Investigațiile îi vizează pe Remus Vulpescu, consilier al ministrului Economiei și fost șef al Oficiului pentru Privatizare din Ministerul Economiei, și pe Ioana Apan, secretar general adjunct în același minister, informează România TV.

Mai precis, există informații că cei doi ar fi primit de la Fondul Proprietatea bani în conturi off-shore, că li se plăteau vacanțe și că circulau cu mașini de lux închiriate de Fondul Proprietatea. De la Fondul Proprietatea, vizați de investigație sunt managerul Fondului, Greg Konieczny, și Oana Trută. Această din urmă este reprezentantă a Fondului Proprietatea în consiliul de supraveghere al companiei Hidroelectrica. 

Fondul Proprietatea l-a propus pe Vulpescu ca reprezentant al fondului în consiliul de supraveghere al Hidrioelectrica. Practic, un fost angajat al ministerului Economiei urma să fie plătit să reprezinte Fondul Proprietatea în relația cu fostul angajator.

Remus Vulpescu a negat însă toate acuzaţiile la adresa sa.

Nu am căutat avantaje, nu am primit niciun fel de avantaje. Nu au încercat şi evident că dacă cineva ar fi încercat să-mi ofere mită aş fi refuzat, de altminteri alţii au încercat şi nu au avut succes. Relaţia mea cu Fondul Proprietatea este o relaţie corectă. De când lucrez la stat nu am fost în nicio vacanţă de niciun fel. Nu am (conturi în străinătate n.r.). Nu am primit niciun ban de nicăieri, nici în plic, nici la pungă, nici cu cardu. Nu sunt sărac, am destul şi mi-am făcut singur suma înainte să intru în administraţie. Nu am intrat ca să fur, ci ca să rezolv nişte probleme„, a declarat Remus Vulpescu, sâmbătă seară, la România TV.