Remus Cernea, agresat la OST Fest

Consilierul lui Victor Ponta, Remus Cernea, a afirmat că a fost agresat fizic de un simpatizant al legionarilor, duminică seară, în cadrul OST Fest, eveniment la care au concertat formaţii majore din heavy metal. Cernea a depus plângere penală împotriva agresorului. Consilierul Monicăi Macovei, Mihai Poliţeanu, care a asistat la incident îl acuză pe Cernea că s-a prevalat de funcţie pentru a determina ridicarea de către jandarmi a unei persoane.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 10:29
Remus Cernea, agresat la OST Fest

Un om care asistă la un concert este, din senin, ameninţat cu violenţa şi agresat fizic de către un al om pe care nu îl cunoştea şi pe care nu îl mai întâlnise vreodată. Cei din jur nu intervin pentru aplanarea situaţiei. Victima nu răspunde cu violenţă agresiunii, dar, pentru că devenea tot mai probabilă o escaladare a situaţiei, se adresează celor de la firma de security şi jandarmilor prezenţi pentru a asigura ordinea publică. Aceştia îl legitimează pe agresor şi îl duc la secţia de poliţie pentru a întocmi un proces verbal de contravenţie. Agresorul nu recunoaşte nimic şi nu semnează procesul verbal. Victima depune o plângere penală„, relatează Cernea modul în care s-a desfăşurat evenimentul.

Consilierul susţine că nu a fost vorba doar de o agresiunea gratuită, ci de un act motivat ideologic. „Vizitându-i pagina de facebook, am realizat motivaţia gestului său, pe care, de altfel, o intuisem parţial din felul agresiv în care s-a manifestat: simpatiile legionare şi chiar participarea la acţiunile şi Manifestările Legiunii Arhanghelul Mihail. Cetăţeanul respectiv are chiar şi un tatuaj pe umărul stâng cu un simbol specific acestei viziuni politico-religioase extremiste„, spune Cernea.

Remus Cernea crede că infracţiunile comise din considerente ideologice ar trebuie mai drastic pedepsite. „Violenţele motivate etnic, religios, politic, cu privire la înfăţişarea şi vestimentaţia unor oameni sau din multe alte motive care particularizează pe cineva, ar trebui private ca având o gravitate suplimentară. În multe ţări deja există aşa numitele „hate crime laws” care sancţionează mai aspru decât legea obişnuită acele acte generate de ura motivată ideologic. Statele Unite, Canada, 15 ţări membre ale Uniunii Europene şi multe alte state au astfel de legi„, susţine Cernea.

Ajuns acasă, după incident, am văzut că a fost postat pe pagina mea de facebook un link către un soi de relatare extrem de deformată asupra celor petrecute… Autorul relatării este asistentul de la Cabinetul de europarlamentar al doamnei Monica Macovei, dl. Mihai Poliţeanu… Mă îndoiesc că dânsul a văzut incidentul, altfel nu îmi explic cum de a întors cu 180 de grade sensul celor întâmplate. Pentru Mihai Politeanu, simpatizantul legionar care m-a agresat este „victima lui Cernea”. Cernea e persoana malefică responsabilă pentru faptul că jandarmii au intervenit într-un astfel de incident„, mai scrie Cernea invitând-o pe Monica Macovei să-şi exprime un punct de vedere referitor la atitudinea asistentului său faţă de incident.

În schimb, Mihai Poliţeanu susţine că Remus Cernea s-a prevalat de calitatea de consilier al primului-mininistru pentru a determina reţinerea celui cu care Cernea a avut altercaţia.

Domnul Cernea a scos legitimaţia de la Guvern şi a spus ‘sunt demnitar al statului român’, iar în momentul următor jandarmii au ridicat persoane respectivă„, a declarat Poliţeanu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ce mi-a atras atenţia a fost comportamentul de parvenit ce îşi foloseşte funcţia publică în faţa unor jandarmi pentru a determina să ridice un om de la concert„, a mai spus Poliţeanu, precizând că nu comentează incidentul care a dus la ridicarea respectivei persoane.