Relaţiile apropiate între parteneri nu aduc şi fericirea lor. Află de ce

Atunci când vrem o relaţie împlinită pe termen lung, înţelepciunea populară cunoscută spune că a te simţi apropiat şi romantic cu partenerul tău este o necesitate. Dar un studiu nou arată că nu contează cât de apropiat eşti de partener, ci să fii atât de apropiat de el precum îţi doreşti, chiar dacă asta înseamnă să nu fii deloc apropiat.

RomaniaTV.net
15 feb. 2013, 06:35
Relaţiile apropiate între parteneri nu aduc şi fericirea lor. Află de ce

Unii oameni sunt mai reci, alţii sunt mai emoţionali şi se simt mai iubiţi de jumătatea lor dacă au o relaţie apropiată atât sentimental, cât şi fizic, dar acest lucru poate duce chiar la pierderea relaţiei dacă partenerul nu este pe acelaşi nivel al nevoii de apropiere ca ei.

Cu alte cuvinte, este ca şi cum fiecare dintre noi are un nivel al apropierii dintr-o relaţie la care funcţionează cel mai bine şi poate da tot ce are mai bun din el pentru acea relaţie. Cheia este să îţi identifici propriul nivel apoi pe al partenerului şi să găsiţi nivelul comun care să vă satisfacă pe amândoi.

Studiul realizat de Universitatea Sănătăţii Publice din Columbia, ale cărui rezultate au fost publicate pe 13 februarie în Buletinul de Personalitate şi Psihologie Socială, afirmă: „Atât oamenii care tânjesc după apropiere fizică în relaţii, cât şi cei care îşi doresc mai multă distanţare emoţională în relaţii – deşi îşi iubesc partenerii, au aceleaşi probleme şi frustrări. Dacă vrei să ai o relaţie sănătoasă şi plină de satisfacţii cu partenerul tău, este important ca împreună să găsiţi nivelul comun al apropierii dintre voi„.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Lucruri pe care NU trebuie să le spui într-o relaţie de cuplu