Reguli esenţiale pentru taţii de fete

De obicei, când bărbaţii aud că vor deveni taţi de fetiţe simt o oarecare dezamăgire. Parcă ar fi fost mai uşor pentru ei dacă era băiat. După ce micuţa vine pe lume, lucrurile iau o turnură neaşteptată. Pur şi simplu, nu-şi mai încap în piele de mândrie. Iată o listă cu reguli esenţiale, cu care tăticii de fetiţe ar trebui să fie la curent.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 21:33
Reguli esenţiale pentru taţii de fete

1. Iubeşte-i mama. Dacă îi tratezi mama cu dragoste şi respect, ea va şti, când va creşte, cum ar trebui să se poarte un băiat cu ea. Instinctiv îl va alege pe cel care se apropie cel mai mult de comportamentul tău.

2. Fii mereu alături de fiica ta. Fetiţele au nevoie de taţii lor, indiferent de vârsta pe care o au. Nu contează cantitatea de timp petrecută, ci calitatea. Mergi cu fetiţa ta la cursurile de balet, de înot sau orice altceva îi place ei să facă. Ea trebuie să ştie că „tati” e acolo, că îi pasă.

3. Savurează fiecare moment. Ieri umbla de-a buşilea prin casă în scutece, azi e la şcoală. Mâine îţi cere cheile de la maşină, iar poimâine cineva o duce la altar. Viaţa trece mult prea repede ca să nu te bucuri ACUM de fiecare clipă, alături de fiica ta. Vei arăta caraghios în costum, jucandu-te de-a bau-bau-l prin casă. Dar n-ar fi păcat să-i pierzi reacţiile.

4. Ai grijă de partea cui eşti când se va certa cu mama ei!

5. Învăţ-o despre bani! Nu e niciodată prea devreme că fiica ta să ştie valoarea banilor. Oricum te va „falimenta” în adolescenţă  … Şi la nuntă!

6. Dansează cu ea. Cu cât mai devreme cu atât mai bine. Chiar trebuie să aştepţi până la dansul miresei cu tatăl ei?!

7. Spune-i fetei tale că e frumoasă. În fiecare zi, din nou şi din nou. La un moment dat, un regizor sau vreo revistă de frumuseţe vor încerca s-o convingă contrariul. Şi n-ai vrea să fie dezamăgită.

8. Învăţ-o să schimbe cauciucul. O pană n-ar trebui să fi un motiv major de panică în viaţa ei, dar tu vei fi primul pe care îl va suna în lacrimi prima dată când se va întâmpla asta.

9. Las-o puţin la volan. Îşi va aduce mereu aminte că tati a lăsat-o să conducă.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.