Reguli esenţiale ca să ţii cancerul la distanţă

În ultima vreme se vorbeşte foarte mult despre cancer. Stresul, alimentaţia necorespunzatoare, aerul poluat, iată numai câteva motive care duc la creşterea numărului persoanelor care sunt diagnosticare cu această boală cumplită. Specialistii Prevention.com spun, însă, că dacă respecţi anumite reguli poţi reduce riscul apariţiei cancerului.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 21:00
Reguli esenţiale ca să ţii cancerul la distanţă

Potrivit Societăţii Americane de cercetare a Cancerului, 20% dintre decesurile înregistrate în rândul femeilor bolnave de cancer şi 14% dintre decesurile în rândul bărbaţilor, au fost cauzate de complicaţii ale obezităţii sau supraponderabilităţii. În plus, femeile care slăbesc îşi reduc producţia de hormoni feminini, ceea ce le protejează de apariţia cancerului la sân, la colul uterin şi la ovare.

Şi chiar dacă nu te înscrii în rândul persoanelor supraponderale, dacă te-ai îngraşat cu cel puţin 5 kg după împlinirea vârstei de 30 de ani, îţi creşte riscul dezvoltării cancerului la sân, pancreas sau col uterin.

Nu ignora durerile

Dacă experimentezi des balonări abdominale, dureri în zona pelviană şi senzaţii de vezică plină, mergi de urgenţă la medic. Aceste simptome pot indica şi cancer ovarian, mai ales dacă durerile sunt frecvente şi severe.

De multe ori femeile ignora aceste dureri şi ajung la medic când deja este prea tarziu. Descoperit la timp, cancerul ovarian – care ucide o femeie în maximum 5 ani – poate fi tratat, ajungându-se la o şansă de supravieţuire de 90-95%.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.