REGULI de vară pentru cei mici. Vezi cum îţi PROTEJEZI copilul de soare

Vara s-a instalat confortabil în vieţile noastre, iar vacanţa mare bate la uşă. Parcurile vor fi de acum pline de copii cu părinţi sau bunici, iar cum vara se anunţă una infernală este nevoie ca aceştia să ştie regulile de bază de protecţie a copiilor.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 05:52
REGULI de vară pentru cei mici. Vezi cum îţi PROTEJEZI copilul de soare

Ne bucurăm atât de mult de soare, de vremea frumoasă, de faptul că putem sta mult mai mult în aer liber cu copiii, încât adesea uităm de pericolele care ne pândesc în acest sezon. Şi mai ales pe cei mici. De aceea, este important să ştim câteva reguli de bază de aplicat în zilele toride.

1. Nu lăsaţi copiii cu capul descoperit în timp ce stau în soare! Este o regulă cunoscută, în general, şi foarte importantă, însă nu toţi părinţii o aplică, deşi ignorarea ei poate declanşa insolaţii cu forme grave. Capul trebuie să fie acoperit cu şepcuţe subţiri din bumbac, de preferinţă de culori deschise.

2. Nu plecaţi de acasă fără o rezervă de apă plată! Luaţi neapărat apă, nu sucuri sau ceaiuri dulci, care nu vor potoli setea aşa cum o face apa simplă. O altă variantă ar mai fi ceaiul neîndulcit, însă copiii preferă variantele dulci, de obicei, care nu sunt o soluţie.

3. Nu scoateţi copilul din casă fără să-i protejaţi pielea cu o loţiune cu factor de protecţie maxim, specială pentru vârsta lor. Chiar dacă ieşiţi „doar până la colţ”, să cumpăraţi pâine, daţi-l cu loţiune. Sunt suficiente şi 5 minute în soare, care pot face rău pielii sensibile la aceste vârste.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro