Reguli de selectare a unei babysitter pentru copilul tău

Vine o vreme când părintele trebuie să se separe fizic de copilul său, fie că se duce la serviciu, fie că are nevoie de timp pentru sine. Un timp dedicat doar ţie nu este un moft, ci o necesitate chiar dacă nu eşti părinte, însă cu atât mai mult atunci, deoarece cantitatea de energie şi atenţie şi dedicare pe care orientezi către mica fiinţă îţi poate seca rezerva proprie de energie şi trebuie să ţi-o refaci.

21 feb. 2013, 21:12
Reguli de selectare a unei babysitter pentru copilul tău

Părinţii tind să îşi găsească copilul şi mai încântător când au petrecut puţin timp doar pentru ei. însă timpul departe de copii îşi merită toţi banii dacă ştii că cel mic este în siguranţă şi pe mâini bune. De aceea, serviciile unei bone devin necesare, fie periodic, fie permanent, peste zi.

Înainte de toate, dacă te afli în această situaţie sau urmează să treci prin ea – de a angaja o bonă – încearcă să eviţi sentimentul că angajezi un părinte surogat pentru copil. Indiferent cât este de conştiincioasă o bonă, ea nu va fi pentru copilul tău ceea ce un părinte este sau poate oferi. Este nedrept şi imatur să aştepţi ca această persoană să fie o copie la indigo a ta, că atunci când vii acasă să fii dezamăgit. De îndată ce te-ai convins că bona este o persoană decentă, blândă şi bună, următorul pas înţelept este să permiţi acelei persoane să fie ea însăşi (respectând regulile şi nevoile familiei tale) şi să reacţioneze la situaţiile de viaţă trăite cu copilul tău, după propria ei judecată.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.