Reguli de aur pentru o îngrijire corectă a părului vopsit

Părul vopsit necesită o îngrijire specială pentru ca nuanţa să-şi păstreze luminozitatea şi pentru ca părul să nu se usuce şi să nu se rupă. Iată câteva reguli de aur pentru o îngrijire corectă a părului vopsit.

12 iul. 2013, 05:51
Reguli de aur pentru o îngrijire corectă a părului vopsit

1. Nu te spala pe cat in aceeasi zi in care te-ai vopsit

Cand vopsirea parului la salon, adica la un hair stylist profesionist, nu acasa de una singura folosind produse indoielnice din punct de vedere al calitatii, orice femeie simte ca arata de milioane. Pentru a pastra aceasta senzatie cat mai mult, dar si vigoarea, luciul si aspectul matasos al parului, acesta nu trebuie spalat in aceeasi zi. Mai mult, parul vopsit nu ar trebui spalat mai mult de doua-trei ori pe saptamana pentru ca nuanta sa nu se estompeze.

2. Samponul potrivit pentru par vopsit

Spre deosebire de parul in stare naturala, nu orice sampon este bun pentru par vopsit. Ideal este ca o femeie care si-a vopsit parul, chiar daca si-a facut doar cateva mese, sa foloseasca un sampon si un balsam special pentru parul color, de preferinta dintr-o gama profesionala, nu orice fel de produs gasit la colt de strada. Chiar daca sunt mai scumpe, acestea nu usuca si nu indeparteaza culoarea cum o fac produsele clasice.

3. Apa ajuta, dar si dauneaza

Spalatul pe cap cu apa fierbinte, in mod repetat, duce la estomparea nuantei de par. Din acest motiv, parul vopsit ar trebui spalat cu apa calduta, in niciun caz fierbinte. Femeile care merg la piscina ar trebui, totodata, sa aiba mare grija la clorul din apa. Acesta contribuie la decolorarea parului si, mai mult, il usuca foarte tare. Iata de ce, daca ai de gand sa te uzi pe par la piscina, ar fi bine sa-ti pui o casca speciala de inot. Chiar daca arata inestetic casca, este mai bine sa-ti protejezi parul decat sa te uit la el cum refuza sa se mai aseze pentru ca este prea deshidratat.

Celelalte ponturi de ingrijire, pe Lyla.ro