Reguli ciudate în şcoli. Elevi PEDEPSIŢI pentru că poartă cămaşa scoasă din pantaloni

Deşi bătăile şi scandalurile sunt la ordinea zilei în unităţile de învăţământ din România, regulamentele de ordine interioară din şcoli nu par să ţină cont de aceste probleme.

07 feb. 2013, 08:48
Reguli ciudate în şcoli. Elevi PEDEPSIŢI pentru că poartă cămaşa scoasă din pantaloni

Apariţia în tabloide sau în filmele pentru adulţi îi poate costa exmatricularea pe elevii Colegiului „Ion Creangă” din Bucureşti. Totodată, ei nu pot veni la cursuri cu părul vopsit, tatuaje şi vestimentaţie transparentă de tip instigator.

Nici la Colegiul „Gheorghe Lazăr din Capitală regulamentul nu este mai permisiv: băieţii nu au ce căuta la ore cu barbă sau favoriţi. Tocurile fetelor nu trebuie să fie mai înalte de cinci centimetri, iar unghiile pot fi colorate doar în nuanţe deschise.

Elevele Colegiului „Jean Monnet” din Ploieşti nu au voie la şcoală cu gene false, aplicaţii de bijuterii pe dinţi sau gel în exces.

Tinerii care studiază la Liceul „Gheorghe Lazăr” din localitatea Avrig, judeţul Sibiu, au voie să poarte tricou sau bluză doar dacă este cald şi au acordul dirigintelui. În plus, elevii au obligaţia să salute din poziţia în picioare şi să acorde prioritate de trecere nu doar profesorilor, ci şi colegilor mai mari.

Cei care învaţă la Colegiul „Samuel von Brukenthal” din Sibiu şi la Liceul „Benedek Elek” din Odorheiu Secuiesc sunt obligaţi în perioada martie-noiembrie să petreacă pauzele în curtea şcolii, exceptând zilele cu precipitaţii sau vânt puternic.

La faimosul deja Liceu Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, acolo unde doi elevi au făcut sex în toaleta instituţiei, regulamentul prevede că este pedepsită chiar şi purtatea cămăşii scoasă din pantaloni. În funcţie de gravitatea faptei şi de rigorile liceului, abaterile sunt sancţionate cu scăderea notei la purtare, mutarea disciplinară sau chiar exmatricularea.