Regina Angliei anunţă măsuri împotriva imigranţilor

Regina Marii Britanii a anunţat că legislaţia în domeniul imigraţiei va fi înăsprită. Elisabeta a II-a a făcut anunţul cu ocazia ceremoniei de deschidere a Parlamentului de la Londra.

RomaniaTV.net
08 mai 2013, 20:18
Regina Angliei anunţă măsuri împotriva imigranţilor

Îmbrăcată în alb şi purtând coroana imperială, regina a citit discursul pregătit de guvernul britanic, la deschiderea solemnă a Parlamentului. Regina Elisabeta a II-a a prezentat programul de guvernare pentru următorul an legislativ, care cuprinde şi un proiect de lege cu privire la imigraţie.

„Guvernul meu va înainta un proiect de lege care continuă să reformeze sistemul imigraţiei. Proiectul de lege va oferi asigurări că această ţară atrage contribuabili şi îi descurajează pe ceilalţi”, a spus regina.

Noul proiect de lege va facilita deportarea infractorilor străini, precum şi a imigranţilor clandestini. Totodată, imigranţii vor acces limitat la beneficii sociale. Anunţul vine după luni întregi în care presa şi autorităţile britanice au speculat intens asupra unui presupus val de imigranţi români şi bulgari, care ar lovi ţara după ridicarea restricţiilor pe piaţa de muncă, de la 1 ianuarie.

Regina a fost însoţită la ceremonie de prinţul consort, Ducele de Edinburgh. Totodată, prinţul Charles a participat la acest eveniment pentru prima dată în ultimii 17 ani. A fost pentru prima oară însă când a fost însoţit de Camilla, ducesa de Cornwall.