Regina Ana a fost externată

Majestatea Sa Regina Ana s-a externat, vineri, din spitalul elvetian unde fusese internata şi se simte bine, au declarat surse apropiate Casei regale pentru TVR. Regina a petrecut mai multe zile într-o clinică din Elveţia, după ce şi-a luxat glezna.

RomaniaTV.net
13 mai 2013, 07:34
Regina Ana a fost externată

27 de personalităţi din lumea artistică, economică şi sport au fost decorate de Principesa Margareta în numele Regelui Mihai la Castelul Peleş. Au primit medaliile Regele Mihai I pentru Loialitate, Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer şi Decoraţia Regală Nihil Sine Deo fotbalistul Ghita Hagi, primarul Capitalei Sorin Oprescu, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, actorul Radu Beligan şi actriţa Carmen Tănase, Margareta Pâslaru, Marina Voica şi alţii.

Ceremonia trebuia oficiata de Regele Mihai, însă Majestatea Sa a fost nevoit să rămână în Elveţia alături de regina Ana.

Reegele Mihai şi Regina Ana au petrecut Paştele în Elveţia, din cauza stării de sănătate a Reginei. De asemenea, din acelaşi motiv, Regele Mihai a lipsit şi de la ceremoniile organizate în România în data de 10 mai cu ocazia Zilei Regalităţii.

Majestatea Sa Regina Ana a României a împlinit, pe 18 septembrie 2012, 89 de ani, principele Radu scriind pe blogul personal că aceasta este „cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României”.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franţa.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, şi-a urmat familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy’s.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul ostilităţilor. A primit „Crucea de Război” a Franţei.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.