Regimul vegetarian protejează inima. Cât de expus eşti la boli cardiace, dacă mănânci carne

Alimentaţia vegetariană exercită un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare, lucru care confirmă importanţa unui regim echilibrat.

RomaniaTV.net
08 apr. 2013, 10:00
Regimul vegetarian protejează inima. Cât de expus eşti la boli cardiace, dacă mănânci carne

Riscul de a suferi un accident cardiac scade cu o treime la vegetarieni, prin comparaţie cu cei care sunt obişnuiţi cu o alimentaţie mixtă, se arată într-un studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Oxford şi publicat în The American Journal of Clinical Nutrition.

Concluzia a fost formulată după observarea câtorva zeci de mii de britanici (din care o treime erau vegetarieni), care au furnizat informaţii despre obiceiurile lor alimentare, practicarea unei activităţi fizice, consumul de alcool sau fumatul.

CITEŞTE ŞI: Ingrediente pe care le mâncăm zilnic fără să ştim

Cercetătorii au măsurat tensiunea arterială şi nivelul colesterolului subiecţilor, iar după analizarea acestor parametri şi observarea persoanelor cuprinse în studiu concluzia a fost că „riscul cardiac scade cu 32%, lucru care se explică în mare parte prin efectele regimului vegetarian asupra colesterolului şi presiunii arteriale”.

Practic, fără a fi nevoie neapărat de regim vegetarian, se confirmă importanţa consumului moderat de carne şi a unor cantităţi însemnate de fructe şi legume.

CITEŞTE ŞI: Cum să mănânci cinci porţii de fructe sau legume pe zi