Reghecampf, despre returul cu Chelsea: Steaua nu va face greşelile lui Manchester United

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a declarat că Steaua nu va comite greşelile pe care le-a făcut Manchester United în meciul cu Chelsea din Cupa Angliei, când elevii lui Alex Ferguson s-au retras în repriza a doua şi le-au permis oaspeţilor să-şi facă jocul.

11 mart. 2013, 16:41
Reghecampf, despre returul cu Chelsea: Steaua nu va face greşelile lui Manchester United

Returul cu Steaua, din optimile Ligii Europa, a fost precedat şi va fi urmat, pentru Chelsea Londra, de meciul cu Manchester United, din Cupa Angliei. Duminică, în partida de pe Old Trafford, partida s-a încheiat 2-2, astfel că meciul se va rejuca duminica viitoare pe Stamford Bridge, acolo unde joi seara va evolua şi Steaua

Întrebat la DigiSport dacă a fost surprins de jocul bun făcut de Chelsea în repriza a doua a meciului de pe Old Trafford, când a revenit de la scorul de 0-2, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a răspuns: „Eu ştiu foarte bine cine este Chelsea şi ştiu foarte bine ce jucători au, indiferent cine va intra pe teren, Mata, Oscar, Hazard, Moses… Eu îi cunosc foarte bine, am analizat foarte bine această echipă şi ştiu ce putere are. Noi trebuie să fim buni, nu trebuie să-i analizăm numai pe ei. Trebuie să avem o posesie foarte bună, să încercăm să le punem probleme şi în acelaşi timp să nu le dăm lor posibilitatea să aibă fazele ofensive pe care le-au avut în repriza a doua cu Manchester”. De asemenea el a dezvăluit şi motivele care au tereminat revenirea lui Chelsea. „Eu consider că Manchester s-a retras foarte mult şi le-a dat posibilitatea celor de la Chelsea să-şi facă jocul, ceea ce noi nu vom face. Vom fi foarte agresivi, mai ales la mijlocul terenului, vom încerca să câştigăm mingea foarte repede, iar pe contraatac încercăm să-i surprindem şi să marcăm„, a declarat Reghecampf la DigiSport, citat de agenţia Mediafax.

Antrenorul stelist a mai afirmat că nu are de gând să efectueze prea multe modificări în sistemul de joc al echipei în vederea meciului de la Londra.

Noi nu ne putem juca cu sistemele de la meci la meci. Avem două sisteme pe care le pregătim, două lucruri diferite, în funcţie de adversarul pe care îl întâlnim şi de rezultatul pe care trebuie să-l obţinem, cum a fost meciul cu Ajax, unde aveam de recuperat două goluri. Încercăm să schimbăm anumite lucruri, dar noi pregătim acest lucru din vară şi multe lucruri nu vom schimba, pentru că jucătorii joacă foarte bine, au dovedit acest lucru până acum şi nu cred că există motive de schimbare„, a mai precizat Reghecampf.

Chelsea, adversara Stelei în optimile de finală ale Ligii Europa, a remizat, duminică, în deplasare, scorul 2-2, cu formaţia Manchester United, în sferturile de finală ale Cupei Angliei, astfel că partida se va rejuca. Golurile formaţiei londoneze au fost marcate de Hazard ’59 şi Ramires ’68, după ce Manchester United a condus cu 2-0, în urma reuşitelor lui Hernandez ‘5 şi Rooney ’11. Mai mult, Chelsea a ratat în finalul meciului victoria care ar fi calificat-o în semifinalele competiţiei.

Pe de altă parte, Steaua a învins, joi, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, echipa engleză Chelsea Londra, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa. Partida retur se va disputa joi, la Londra.