Regele Cioabă, victima unei farse a hackerilor

Cadou neplăcut pentru regele romilor, Florin Cioabă. Hackerii i-au spart email-ul chiar înainte de ziua sa. Mai rău, cei care au intrat pe contul său au mai şi cerut bani în numele lui. Ei au trimis mesaje la toţi prietenii lui Cioabă în care spun că acesta a fost jefuit în vacanţă, în Filipine şi are nevoie de ajutor.

RomaniaTV.net
17 nov. 2012, 13:19
Regele Cioabă, victima unei farse a hackerilor

„Era un mail în care spuneau că eu mă aflu în Manila, că pe drumul dinspre aeroport spre hotel mi s-au furat cardurile, bani şi că cer un ajutor de la oameni ca să mă pot să mă întorc în ţară”, a relatat Florin Cioabă.

După ce mesajul a fost distribuit, prietenii regelui l-au sunat încontinuu pentru a-i oferi ajutor. „Am fost sunat din întreaga lume. Nici nu am ştiut că am atâtea prieteni care să-mi sara în ajutor. Şi le mulţumesc tuturor. Dar le-am spus că este o farsă şi îmi pare rău că se întâmplă asemenea lucruri”, a spus Cioabă.

Florin Cioabă spune că e prima dată când i se întâmplă aşa ceva, dar că situaţia nu-l miră. S-a întâmplat şi la case mai mari, spune regele. „Nu mi s-a părut ceva nemaipomenit pentru că, dacă au reuşit să spargă site-ul la Pentagon şi la NASA, site-ul meu, vă daţi seama, e mult mai simplu”, a afirmat regele romilor.

Florin Cioabă spune că va face toate demersurile pentru a-l găsi pe cel care i-a spart adresa de mail. În urmă cu câţiva ani, un alt lider important al comunităţii rome, Nicolae Gheorghe, a păţit acelaşi lucru. Atunci autorul a fost identificat.