Regele Cioabă, în COMĂ, după ce a suferit un PREINFARCT

Florin Cioabă, autoproclamat Rege al rromilor, a suferit un preinfarct, marţi, şi se află în comă profundă, informează România TV.

13 aug. 2013, 13:00
Regele Cioabă, în COMĂ, după ce a suferit un PREINFARCT

Florin Cioabă se afla cu familia în vacanţă, în Antalya, Turcia. Cel mai probabil din cauza căldurii, acestuia i s-a făcut rău. Regele Cioabă este internat într-un spital din Antalya şi se află în comă indusă. Starea sa este gravă, iar medicii iau în calcul varianta unei operaţii.

Florin Cioabă are antecedente în familie în ceea ce privește bolile de inimă. Tatăl său, Ion Cioabă, a decedat pe 23 februarie 1997 în urma unui infarct miocardic. Fiul său, Dorin, a se află în Turcia.

„Tata a suferit un preinfarct ieri după-amiază (n.r. luni după-amiază), el se ştia cardiac, însă nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost călduri foarte mari şi asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineaţă şi era foarte agitat, iar acum ştiu că este într-o comă indusă medical”, a spus Dorin Cioabă.

Întrebat dacă se pune problema unei intervenţii chirurgicale, Dorin Cioabă a afirmat că va discuta cu medicii acest aspect şi dacă va fi nevoie intervenţia se va face în Antalya.

La rândul său, secretarul general al Asociaţiei Ţiganilor Căldărari, Ioan Stănescu, a declarat că Florin Cioabă este „în stare foarte gravă”.

„A consumat apă rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, şi apoi la climă. A făcut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au băgat o sârmă, adică un stent”, a spus Stănescu, citat de Mediafax.

El a precizat că un grup de romi a plecat deja spre Antalya, iar alt grup, din care va face şi el parte, va pleca astă seară, cel mai târziu mâine dimineaţă (n.r. – miercuri dimineaţă).

Florin Cioabă are 58 de ani. Acesta s-a autoproclamat regele internaţional al rromilor, în 1997. Din 1963, locuieşte în Sibiu.

În aprilie 2013, acesta a fost ales preşedinte al Uniunii Internaționale a Romilor (IRU), în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Congresului Internaţional al Romilor de la Sibiu. IRU a fost înființată în 1971, iar în 1993 a dobândit statutul de organizatie consultativă pe lângă Organizația Națiunilor Unite.