REFUZAŢI la Cotroceni: Parlamentarii USL nu pot asista la jurământ. Vezi explicaţiile Preşedinţiei

Administraţia Prezidenţială a decis ca, la ceremonia depunerii jurământului de către miniştrii cabinetului Ponta II, care ar urma să aibă loc vineri seara la Cotroceni, să fie acceptaţi doar membrii Guvernului, nu şi alţi invitaţi. Informaţia a fost confirmată la România TV de fostul ministru Liviu Pop.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 17:21
REFUZAŢI la Cotroceni: Parlamentarii USL nu pot asista la jurământ. Vezi explicaţiile Preşedinţiei

Potrivit unui mesaj transmis de la Cotroceni către membrii Guvernului, la depunerea jurământului vor avea acces doar membrii Cabinetului, iar alţi invitaţi nu vor fi acceptaţi, au declarat surse din USL citate de Mediafax.

Liviu Pop a declarat, la România TV, că mai mulţi parlamentari USL intenţionau să participe la ceremonia de la Cotroceni.

Acum o oră şi jumătate, am fost anunţaţi că nu putem participa la Cotroceni, decât membri Cabinetului, preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor (pot participa la ceremonie n.r.). Chiar dacă acum două ore şi jumătate o parte dintre colegii noştri s-au înscris pentru a participa la acest eveniment. E o dovadă şi cred că preşedintele României ar trebui să explice de ce astăzi (vineri n.r.) nu a venit în Parlament, de ce nu doreşte să participe la Palatul Cotroceni şi aleşii poporului„, a spus Pop.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a oferit explicaţii legate de participanţii la ceremonia de depunere a jurământului.

Ţinând cont de incertitudinea cu privire la ora la care se va desfăşura ceremonia, dar şi de numărul mare de membri ai Guvernului, Administrația Prezidențială se vede nevoită să utilizeze un protocol minimal; astfel, la ceremonie, sunt invitaţi să participe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preşedintele Senatului României, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele şi membrii Curţii Constituţionale, precum şi toţi jurnaliştii acreditaţi„, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Premierul Victor Ponta a apreciat că şeful statului are dreptul să organizeze cum doreşte ceremonia de depunere a jurământului. „Este dreptul preşedintelui de a organiza evenimentele care au loc la Palatul Cotroceni”, a spus Victor Ponta.

La depunerea jurământului de către primul Cabinet condus de Victor Ponta, în luna mai, au asistat numeroşi parlamentari şi lideri USL, dar şi soţia şi mama premierului.