Referendumul privind EUTANASIEREA câinilor fără stăpân, APROBAT de CGMB. Vezi când va avea loc

Referendumul privind eutanasierea câinilor vagabonzi a fost aprobat, vineri, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, informează România TV. Referendumul va avea loc în 6 octombrie.

06 sept. 2013, 12:06
Referendumul privind EUTANASIEREA câinilor fără stăpân, APROBAT de CGMB. Vezi când va avea loc

Referendumul local a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru 6 octombrie. Bucureştenii vor răspunde cu „da” sau „nu” întrebării privind eutanasierea câinilor maidanezi care nu au fost adoptaţi în termenul prevăzut de lege.

Am decis astăzi (joi n.r.) formula prin care vom consulta cetăţenii. Întrebarea pe care o vom propune vineri CGMB spre aprobare este următoarea: „Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător, capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu„, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, joi, într-o conferinţă de presă.

Sorin Oprescu, declara, joi, că va propune consilierilor generali ca referendumul privind eutanasierea cânilor fără stăpân să aibă loc în 6 octombrie, până atunci animelele urmând să fie strânse şi duse în adăposturile existente.

Pentru organizarea scrutinului sunt alocaţi şase milioane lei.

Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea câinilor maidanezi a venit după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, care era împreună cu acesta, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Ionuţ a fost înmormântat joi la Cimitirul „Sfânta Vineri”, din Capitală. Părinţii, bunicii, colegii de grădiniţă şi familiile lor, dar şi oameni simpli impresionaţi de tragedia familiei Anghel l-au condus pe micuţ pe ultimul drum.

DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti?