Recuperarea care a uimit medicii: Trebuia să fie PARALIZATĂ, dar a început să meargă în ZECE zile

O tânără de 26 de ani care şi-a fracturat coloana vertebrală după ce a căzut pe scări, a avut parte de o recuperare incredibilă, reuşind să meargă pe propriile picioare la doar zece zile de la operaţie.

02 apr. 2013, 17:38

Cu toate că medicii au avertizat-o că riscă să rămână paralizată pe viaţă, o tânără din Marea Britanie a avut curajul să îşi revină, reuşind să sfideze predicţiile doctorilor, potrivit The Sun.

Citeşte şi Drama unui elev. Şi-a fracturat coloana după ce a căzut de la patru metri

Natalie Morris, o tânără de 26 de ani, spune că a căzut pe scări în timp ce voia să se ducă la baie. Ea a uitat să aprindă lumina, a omis să calce pe o treaptă şi s-a prăvălit până la baza scărilor, smiţind o acută durere în spate. Cu ultimele puteri, ea a reuşit să se târască până la telefon pentru a chema o salvare.

Citeşte şi Cauze nebănuite ale durerilor de spate

Ajunsă la spital, ea a descoperit că una dintre vertebre se crăpase, lăsând în urmă un os rupt care putea să reteze în orice moment tendoanele şi ligamentele care o înconjurau.

„Nu îmi vine să cred cât de norocos sunt. Când am ajuns la spital am crezut că m-am lovit puţin, dar după ce am văzut radiografia a fost iadul pe pământ pentru mine. Am fost foarte speriată, credeam că nu voi mai merge în viaţa mea. Mă gândeam că îmi voi pierde independeţa şi nu voi mai putea nici să fac baie singură.”, a declarat tânără fericită că a scăpat cu bine de acest teribil accident.

Citeşte şi Drama unei fetiţe de 5 ani căreia i s-au amputat picioarele pentru a putea să trăiască

Doctorii au construit o cuşcă în jurul coloanei vertebrale a pacientei, în cadrul unei operaţii care a durat şapte ore, după ce una dintre vertebre atârna pur şi simplu de şira spinării. În urma intervenţiei chirurgicale, tânăra a povestit că se simţea diferit, cu toate că avea dureri teribile de spate. Chiar dacă a avut operaţia în cursul zilei de miercuri, până sâmbătă ea reuşise să meargă singură. Peste alte patru zile ea a fost eliberată, spre surprinderea doctorilor care nu se aşteptau la o astfel de recuperare miraculoasă.

Citeşte şi Mihai Neşu face progrese. Pedalează cu mâinile la o bicicletă fără să fie ajutat VIDEO