Record de Halloween: Românii vor realiza cea mai lungă plăcintă cu dovleac din lume

Românii vor încerca să realizeze sâmbătă cea mai lungă plăcintă cu dovleac din lume, în Piaţa Pipera din Capitală. În plus, cei mici sunt aşteptaţi la un concurs de sculptat dovleci de Halloween.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 07:14
Record de Halloween: Românii vor realiza cea mai lungă plăcintă cu dovleac din lume

Dovleacul este personajul principal în acest weekend în Piața Pipera, la sărbăƒtoarea de Halloween. Începând de joi, pe copiii din București și Județul Ilfov îi așteaptă sute de dovleci pentru a fi transformați în felinare de Halloween. Toate felinarele realizate vor intra în competiție. Cele mai frumoase urmează a fi premiate duminică.

Sâmbătă, începând cu orele 10.00, se dă start încercării de a realiza cea mai lungă plăcintă cu dovleac din lume dintr-o singură bucată, cu o lungime de minim 7 metri.
 
Plăcinta va fi realizată de o cofetărie din Botoșani care, de-a lungul timpului a mai realizat și „Cel mai mare cozonac” și „Cel mai mare mucenic”.
 
 Plăcintă va fi realizată din: 150 de kg de dovleac, 200 de kg de făină , 150 de ouă ,10 kg de unt ,10 kg de drojdie, 15 kg de ulei  şi 10 kg de griş.
 
Din cele peste 400 de kg de ingrediente vor ieși 7 metri de plăcintă cu dovleac, devenind astfel cea mai lungă plăcintă cu dovleac din lume dintr-o singură bucată, după ce în 2010 a fost realizată o plăcintă cu dovleac cu un diametru de 6,1 metri.