REVELION 2013. Recomandările medicilor pentru masa de Revelion

Medicii au emis o serie de recomandări pentru populaţie pentru perioada Sărbătorilor. Recomandările se referă la consumul de alimente şi de alcool, dar şi la expunerea la frig.

RomaniaTV.net
30 dec. 2012, 08:04
REVELION 2013. Recomandările medicilor pentru masa de Revelion

Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire.

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

„Astfel, având în vedere preocuparea MS pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei, în această perioadă sunt recomandate: consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire; carnea şi preparatele din carne de porc trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă cereale, legume, fructe şi produse lactate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool.