Reclama care a indignat Marea Britanie: O şcolăriţă pozează provocator VIDEO

O reclamă care promovează un nou tip de pâine a stârnit furie în rândul britanicilor în condiţiile în care ilustrează o şcolăriţă cu o fustă foarte scurtă care pozează provocator. Autoritatea de reglementare a reclamelor din Marea Britanie a primit 19 plângeri din partea telespectatorilor care denunţă sexualizarea copiilor.

RomaniaTV.net
11 nov. 2012, 10:31

Reclama ilustrează o elevă care intră în bucătărie pentru a-şi lua micul dejun. Fratele ei mai mic o avertizează ce îi transmite tatăl ei care se află la duş: „Dacă ai impresia că te duci la şcoală cu fusta aia te înşeli”.

Drept răspuns, fata îşi ridică fusta mai mult şi ia o poziţie specifică modelelor, respectiv o postură provocatoare. După cum se poate vedea şi în video de mai jos fusta fetei ar fi una de lungimea potrivită, însă aceasta şi-a ridicat-o astfel încât să acopere o mică porţiune peste fundul ei.

Citeşte şi Cea mai deprimantă reclamă: A şocat o lume întreagă, însă continuă să fie promovată

Foarte mulţi părinţi s-au declarat revoltaţi de această reclamă şi acuză producătorul de pâine că foloseşte sexul şi, mai rău, sexualizarea copiilor pentru a-şi vinde nou produs, potrivit Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al companiei a reacţionat la plângerile depuse şi a declarat că reclama doar reliefează viaţa unei familii de zi cu zi. „Reclama ilustrează discuţiile jucăuşe care caracterizează viaţa de zi cu zi a unei familii şi demonstrează perspectiva noastră faţă de familiile moderne şi nevoile lor”, a spus reprezentantul producătorului de pâine.

Citeşte şi Scandal în lumea publicităţii: Reclamă în pielea goală la un sortiment de şuncă