REACŢII la schimbarea sistemului tarifar RATB. Se scumpesc biletele? Ce spun consilierii PNL şi PDL

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) doreşte schimbarea sistemului tarifar al mijloacelor de transport în comun prin introducerea unor titluri de călătorie noi. Intenţia este susţinută de consilierii USL şi criticată dur de cei din PDL.

09 apr. 2013, 10:47
REACŢII la schimbarea sistemului tarifar RATB. Se scumpesc biletele? Ce spun consilierii PNL şi PDL

Regia Autonomă de Transport Bucureşti intenţionează să facă modificări tarifare pentru călătorii Regiei şi în locul călătoriei unice de 1,3 lei să se introducă o cartelă valabilă o oră pe orice mijloc de transport în comun de suprafaţă. Aceasta cartelă ar urma să coste 2,5 lei.

PDL Bucureşti se opune se opune şi declară că va prezenta în scurt timp un proiect prin care vom demonstra că nu este nevoie de creşterea preţurilor la transportul în comun.

„Noi vom vota impotriva oricăror majorări ale biletelor, al preţului de transport în Bucureşti şi ne vom opune la aceste majorări. În absenţa unei note fundamentate şi serioase care să arate nevoia unor astfel de scumpiri, nu vom vota pentru acestă hotărâre. Noi am spus cât se poate de clar, în momentul în care USL-ul vine în Consiliul General cu un proiect de hotărâre prin care se majorează în orice fel costul biletelor RATB, noi ne vom opune şi vom face tot ce ne stă în putinţă să nu treacă”, a declarat la România TV Mihai Atănăsoaei, fost prefect Bucureşti.

Cornel Pieptea, lider consilieri PNL, a explicat la România TV că în acest moment nu există un proiect înaintat de către RATB şi că totul este doar o intenţie, care în prima fază va trebui să fie aprobată în Consiliul de Administraţie al Regiei după care va fi înaintată către consiliul general.

Întrebat dacă modificările tarifare înseamnă pentru oameni scumpiri, Pieptea a precizat că bucureştenii vor avea de câştigat dacă se va introduce o cartelă valabilă o oră pe orice mijloc de transport în comun de suprafaţă.

„În anumite cazuri, transportul se va ieftini, depinde de tipul de călătorie. Pentru utilizatorii care folosesc în mod frecvent mijloacele de transport în comun, tariful nu va fi crescut. Dacă este un călător care utilizează două mijloace de transport, practic el va plăti un tarif mai mic faţă de tariful actual. Noi în acest fel urmărim să fidelizăm călătorii. Bucureştenii nu circulă doar o călătorie”, a declarat Pieptea.