Razie la TIR-uri în jurul Capitalei. Au fost confiscate 30 de tone de fructe

Poliţiştii efectuează vineri razii la tirurile de marfă ce circulă în jurul Capitalei. Aceştia opresc toate tirurile în mai multe puncte din jurul Buculeştiului şi verifică documentele acestora.

12 iul. 2013, 08:57
Razie la TIR-uri în jurul Capitalei. Au fost confiscate 30 de tone de fructe

Până în prezent au fost verificate 15 tiruri, informează Agerpres. Poliţişti ai Direcţiei Rutiere din IGPR împreună cu poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică şi de rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei verifică tirurile care transportă produse achiziţionate intracomunitar în filtre rutiere, la sediul a două centre comerciale, precum şi la societăţile comerciale înscrise în documentele de transport şi efectuează şi patru percheziţii la domiciliul a patru suspecţi de evaziune fiscală.

În filtrele instituite vineri dimineaţă în cinci zone de acces în Bucureşti (km 36 – A1, km 20 – A2, şoseaua Bucureşti – Târgovişte, judeţul Ilfov, şoseaua Bucureşti – Giurgiu şi Afumaţi, şoseaua Bucureşti – Urziceni) oamenii legii au verificat tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea. De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.

În cadrul acţiunii sunt controlate şi două centre comerciale din Capitală, oamenii legii verificând tirurile din care se descarcă mărfurile, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA-ului intracomunitar, mai relevă sursa citată.

Potrivit şefului Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Capitalei, Marius Oprea, sunt verificate centrele comerciale Antrefrig şi Pucheni.