Războiul declaraţiilor: Putin i-a spus lui Cameron că nu există dovezi privind un atac chimic în Siria

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a spus premierului britanic David Cameron că încă nu există o dovadă că regimul sirian a folosit arme chimice împotriva rebelilor în Siria, a anunţat luni serviciul de presă al premierului, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
26 aug. 2013, 20:24
Războiul declaraţiilor: Putin i-a spus lui Cameron că nu există dovezi privind un atac chimic în Siria

În cadrul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, Putin a spus: „ei nu au dovezi nici privind utilizarea armelor chimice, nici cine ar fi responsabil”, potrivit unui purtător de cuvânt al Downing Street.

Cameron a reiterat că sunt „puţine îndoieli” că regimul de la Damasc a desfăşurat un atac chimic, miercuri, în apropiere de Damasc, potrivit unui rezumat al conversaţiei între cei doi oficiali.

Şeful Guvernului britanic a emis îndoieli cu privire la capacitatea rebelilor de a desfăşura un astfel de atac şi a dezvăluit că regimul a lansat o mare ofensivă asupra zonei în zilele precedente.

„Regimul a împiedicat, de asemenea, accesul ONU imediat (în zonă după presupusul atac chimic), ceea ce sugerează că ei au ceva de ascuns”, a argumentat el pe lângă preşedintele Putin.

Cei doi oficiali au reafirmat angajamentul luat de liderii G8 în iunie de a nu lăsa pe nimeni să folosească arma chimică fără răspunsul comunităţii internaţionale.