Război Iliescu-Crin Antonescu. „Cârlanul” PNL atacă „ferma” PSD

După ce Ion Iliescu l-a catalogat pe Antonescu ca fiind "mai cârlan" decât Ponta, replica lui Antonescu a fost pe măsură. Preşedintele liberal i-a transmis lui Ion Iliescu să facă jocurile cu animale în... ferma PSD.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 09:33
Război Iliescu-Crin Antonescu. „Cârlanul” PNL atacă „ferma” PSD

Crin Antonescu a calificat drept insulte afirmaţiile lui Ion Iliescu la adresa sa, informează Agerpres.

‘Trebuie spus foarte clar că nu ştiu câţi oameni l-au tras de mânecă pe domnul Ion Iliescu de când s-a făcut USL şi i-au reproşat: cum domne’ ai ajuns să te asociezi cu Antonescu? Pe mine m-au tras de mânecă mii de oameni, la propriu sau la figurat, şi m-au întrebat: cum domne’ cu Iliescu? Şi a trebuit să le explic şi o voi face până când această Uniune Social Liberală îşi va atinge obiectivul – de ce da – chiar şi cu domnul Ion Iliescu în poziţia în care se află domnia sa. Dacă în PSD există o tradiţie a epitetului zoologic, cu o cultură mai veche în a se califica membri mai bătrâni, membri mai tineri cu nume de animale este problema domniilor lor. Îl rog cuviincios pe domnul Iliescu să facă aceste exerciţii în ferma proprie, adică la PSD”, a spus liderul liberalilor, la Antena 3.

Antonescu a adăugat că nu a sugerat niciodată că în spatele lui Ponta s-ar afla Ion Iliescu sau Adrian Năstase, ci dimpotrivă a spus cel mai răspicat că, din punctul său de vedere, PSD are un singur preşedinte: Victor Ponta, care va fi desemnat prim-ministrul României în cazul în care USL va câştiga alegerile.

„Eu am susţinut acest lucru şi poate tocmai acest lucru l-a supărat pe domnul Iliescu, nicidecum invers”, a spus preşedintele PNL.

El a completat că USL propune cotă diferenţiată de impozitare şi nu unică aşa cum a spus Ion Iliescu. „Apelez respectuos la cineva mai tânăr din PSD să-i aducă la cunoştinţă domnului Iliescu, pe linie de partid, că nu mai avem în programul USL cotă unică, avem o cotă diferenţiată – 16% cea mai mare şi după aceea pe două trepte 12 şi 8. Este semnificativ, pentru că nu vrem să tulburăm electoratul care să nu înţeleagă unul din lucrurile foarte clare din programul nostru”, a susţinut Antonescu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru Gândul că nu împărtăşeşte opiniile critice la adresa lui Victor Ponta, apărute imediat după discursul acestuia în Parlament.

„Eu am apreciat evoluţia lui Ponta. Ştiţi că i-am reproşat că e nărăvaş ca un cârlan. Văd că acum, ăla mai bătrân e mai cârlan. Altfel, ar fi o obrăznicie din partea lui Antonescu dacă încearcă să sugereze că în spatele lui Ponta aş fi eu sau Năstase. Eu nu m-am băgat în treburile lor. N-am fost la nicio întâlnire dintre ei”, a declarat Iliescu.