Război Băsescu-Ponta pe Internet. Băsescu: „Nu ieşiţi la vot”. Ponta: „Românii vin în număr mare”

Conflictul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta se dă în ziua referendumului în mediul online. În timp ce preşedintele suspendat Traian Băsescu îi acuză pe premier şi pe Crin Antonescu de laşitate, Victor Ponta spune că Băsescu "dezinformează", răzbunându-se pe România.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 11:34
Război Băsescu-Ponta pe Internet. Băsescu: „Nu ieşiţi la vot”. Ponta: „Românii vin în număr mare”

Preşedintele suspendat Traian Băsescu îşi reia postările pe reţelele sociale în ziua referendumului.

După ce mai mulţi români au primit SMS-uri cu textul „Români, avem șansa să câștigăm! Să ne unim și să mergem la vot. Traian Băsescu„, mesaje transmise ca fiind semnate de către preşedintele suspendat, într-un mesaj publicat pe Twitter, Băsescu îi acuză pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele interimar Crin Antonescu de faptul că cei doi s-ar afla în spatele SMS-urilor trimise electoratului în numele preşedintelui suspendat: „Ponta, Antonescu, vă e ruşine să daţi acel SMS în numele vostru şi din laşitate il daţi în numele meu„.

USL dă SMS-uri în numele meu prin care cheama românii la vot. Îndemnul meu pentru români e să nu iasă la vot, să nu legitimeze lovitura de stat. Nu mergem la vot, nu pentru că nu ne place democraţia, ci pentru că nu ne lăsăm păcăliţi de cei care au dat lovitura de stat„, scrie preşedintele suspendat pe Twitter.

La rându-i, Victor Ponta nu a stat de-o parte şi a contraatacat pe Facebook.

Referendumul este organizat impecabil, asa cum s-a întamplat şi la alegerile locale. Românii vin la vot în număr mare, ceea ce este un semn bun pentru democraţie. Preşedintele Băsescu simte că pierde. Asta îl va face să dezinformeze în continuare, inclusiv presa internaţională. El continuă să alimenteze o temă falsă – cea a fraudării„, a scris primul-ministru, adăugând că, prin declaraţiile făcute, Băsescu riscă să izoleze România:

Din păcate, pierzand, el se răzbună pe România, minţind in afara ţării, riscând să afecteze credibilitatea statului român şi să-l arunce în izolare. Agăţându-se cu disperare de propria funcţie, preşedintele suspendat nu se sfieşte să sacrifice România. Nu statul de drept şi instituţiile democratice sunt în pericol în România, ci funcţia unui om – Traian Basescu; iar decizia va fi luată, ca în orice democraţie funcţională, de vocea oamenilor prin vot democratic liber exprimat!”.