Răspunsul lui Vosganian la acuzele lui Ponta privind disponibilizările din companiile energetice

Varujan Vosganian îi transmite lui Victor Ponta că proiectul ce priveşte disponibilizările din companiile de stat este o continuare a programului Guvernului şi că respectiva ordonanţă a intrat deja pe cursul legislativ. Deşi, premierul cere retragerea proiectului, ministrul Economiei îi transmite lui Ponta că OUG-ul postat pe site-ul instituţiei a ajuns deja la celelalte ministere pentru avizare.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 10:30
Răspunsul lui Vosganian la acuzele lui Ponta privind disponibilizările din companiile energetice

„Acest proiect de ordonanţă a fost inclus în programul legislativ al Guvernului, comunicat încă de la succesorul din 2012 şi care a fost transmis ministrului pentru relaţia cu Parlamentul. Adrian Ciocănea a şi transmis Guvernului stadiul dezbaterii acestui proiect, anume că a fost trimis la Ministerul Justiţiei şi la Ministerul Muncii. De altfel, Ministerul Justiţiei ne-a şi trimis avizul favorabil. În fapt, această Ordonanţă reia textul Ordonanţei 116 din 2006 care a suportat câteva modificări succesive”, a declarat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat că era obligaţia ministerului de a publica pe site respectivul proiect.

„Potrivit legii, un astfel de text o dată intrat în dezbatere trebuie pus pe site. Are în vedere faptul că e o prelungire şi nu e un text complet nou„, a adăugat Vosganian.

Vosganian a precizat că sindicatele au cerut urgentarea proiectului ordonanţei, acestea solicitând prelungirea cadrului legal pentru persoanele care ar putea fi disponibilizate.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi, ministrului Economiei să retragă proiectul privind protecţia socială a angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului. În urma somaţiei şefului Executivului, proiectul a fost retras de pe site-ul Ministerului Economiei.

Într-un comunicat transmis, joi dimineaţa, în legătură cu informaţiile privind „un aşa-zis program de disponibilizări în 16 companii de stat din energie”, Guvernul a transmis că documentul nu a fost discutat şi nici aprobat de Executiv.

„Guvernul României nu a discutat şi nu a aprobat un astfel de proiect. Aşa cum a declarat Primul-ministru Victor Ponta ieri, singurul proiect susţinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevăzute în OUG 116/21.12.2006. Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului României şi nu este susţinut de acesta.  Primul-ministru i-a cerut Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul Ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului”, se arată în comunicatul Guvernului.