Rapid, în pragul dezintegrării. Unii jucători vor fi vânduţi, altora li se vor rezilia contractele

Şefii Rapidului admit că nu pot păstra actualul lot de jucători şi spun că în perioada următoare echipa se va despărţi de mulţi dintre fotbaliştii săi.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 14:07
Rapid, în pragul dezintegrării. Unii jucători vor fi vânduţi, altora li se vor rezilia contractele

Situaţia echipei de fotbal Rapid este critică, următoarele trei luni urmând să fie decisive pentru însăşi existenţa formaţiei. Dacă participarea în sezonul 2013/2014 al cupelor europene este compromisă, ca urmare a cererii de insolvenţă, clubul ar putea fi retrogradat în Liga a III-a dacă până pe 31 martie nu va fi prezentat un plan eficient de redresare.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Ioan Taban, a organizat miercuri o conferinţă de presă în care a explicat ce se va întâmpla cu Rapid în perioada următoare. „Trebuie să definitivăm tabloul creditorilor, să negociem cu jucătorii şi cu creditorii principali.

În masa creditorilor sumele care au fost finanţate de domnul Copos şi prin societăţile sale, cea mai mare sumă acolo este. Este vorba de 21 de milioane de euro. Domnul Copos e dispus să renunţe la o foarte mare parte dintre aceşti bani. Planul va conţine plata eşalonată faţă de creditori. Vom negocia cu fiecare jucător în parte. E clar că nu ne vom permite să păstrăm actualul lot„.

Această ultimă idee a fost dezvoltată şi de preşedintele Rapidului, Constantin Zotta: „Am avut deja discuţii cu câţiva jucători care vor să-şi rezilieze contractele. Alţii vor fi vânduţi, în funcţie de oferte. Vă asigur că vor mai fi şi alte echipe în această situaţie. Dar Rapid va fi prima echipă care va ieşi dintr-o asemenea situaţie dificilă„, a spus acesta.