Raiduri israeliene în Fâşia Gaza. Liderul aripii militare a Hamas a fost ucis

Armata israeliană a anunţat că "eliminarea" în cursul unui raid, miercuri, a şefului operaţiunilor militare Hamas, Ahmed Jebari, reprezintă începutul unei operaţiuni militare împotriva unor grupări armate din Fâşia Gaza.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 15:58
Raiduri israeliene în Fâşia Gaza. Liderul aripii militare a Hamas a fost ucis

În urma unor tiruri de rachete, lansate în ultimele zile împotriva Israelului, şefului Statului Major a hotărât să autorizeze o operaţiune împotriva organizaţiilor teroriste din (Fâşia) Gaza, (şi anume) Hamas, Jihadul Islamic, dar şi alte organizaţii„, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

Liderul aripii militare a mişcării islamiste Hamas, Ahmed Jabari, a fost ucis, miercuri, într-un raid aerian israelian care a vizat vehiculul acestuia, în Fâşia Gaza, informează site-ul Ynetnews.com.

Un avion militar israelian a atacat, miercuri după-amiază, un vehicul civil, în oraşul Gaza.

Mişcarea Hamas a confirmat că Ahmed Jabari a fost ucis în raidul aerian israelian.

Peste 110 rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel după atacul care a vizat sâmbătă un vehicul militar israelian.

Aripa militară a Hamas a promis o ripostă masivă împotriva Israelului după uciderea lui Ahmed Jebari, afirmând că „statul evreu a deschis porţile infernului„.

Brigăzile Ezzedin al-Qassam vor purta doliu pentru unul din principalii lideri, Ahmed Jebari, angajându-se să continue pe drumul rezistenţei„, precizează membrii grupării.