Raed Arafat, numit ministru al Sănătăţii. Băsescu a semnat decretul

Secretarul de stat Raed Arafat a fost numit ministru al Sănătăţii. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a acestuia în funcţie.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 11:13
Raed Arafat, numit ministru al Sănătăţii. Băsescu a semnat decretul

Președintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcția de ministru al Sănătății.

Arafat este numit ca ministru cu puţină vreme înainte ca interimatul lui Victor Ponta la conducerea ministerului să se încheie.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu.

Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie.

În 2 octombrie, premierul spunea că Raed Arafat l-a informat că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clare.

Ponta a ocupat postul de ministru interimar după ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Potrivit Constituţiei, art.107, alin.4, desemnarea de către preşedintele României a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Premierul anunţa, în 26 octombrie, că, la expirarea celor 45 de zile în care are dreptul să ocupe postul de ministru interimar al Sănătăţii, va desemna un alt membru al Guvernului să exercite această funcţie, precizând însă că, de fapt, ministerul este condus de către subsecretarul de stat Raed Arafat

„În momentul în care se formează noul guvern în mod sigur voi numi un alt ministru. Până atunci, la expirarea celor 45 de zile în care am eu dreptul să vorbesc formal, să acopăr funcţia de ministru al Sănătăţii, probabil voi numi un alt membru al Guvernului care să asigure formal conducerea, însă în fapt o face Raed Arafat”, a spus Ponta la România TV.