Soluţia ministrului Radu Stroe pentru traficul aglomerat spre munte: SENS UNIC pe DN1

Radu Stroe, ministrul de Interne, propune ca DN1 să fie un drum cu sens unic spre munte până la finalizarea tronsonului din autostrada A3, Comarnic-Braşov. Potrivit acestuia, DN1 ar trebui să aibă sens unic spre munte, iar întoarcerea spre Bucureşti ar urma să fie pe DN1A.

RomaniaTV.net
03 ian. 2013, 14:15
Soluţia ministrului Radu Stroe pentru traficul aglomerat spre munte: SENS UNIC pe DN1

„Weekend de weekend e o problemă, darămite când ajung în ajung 52000 de maşini la Predeal. De la Predeal până la Comarnic ne vom chinui până nu terminăm autostrada. Poate există o soluţie: să stabilim un sens unic într-o direcţie şi alt sens unic în altă direcţie”, a declarat Radu Stroe, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre propunerea ministrului de interne, Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, a declarat că Radu Stroe abia a transmis propunerea Poliţiei Rutiere, iar în prezent caută soluţii.

„Dumneavostră aţi fi găsit soluţii într-o oră jumătate de la declaraţia făcută de ministru de interne? Acum gândim soluţiile prin prisma infrastructurii ocolitoare. Şi ţinând cont că rutele ocolitoare nu prea sunt, trebuie să vedem cum dirijăm circulaţia astfel încât un şofer să nu ocolească 200 de kilometri ca să ajungă de la munte în Bucureşti”, a declarat pentru gândul Lucian Diniţă.

Pentru evitarea aglomeraţiei pe DN1, conducătorii auto care doresc să plece din Capitală către Braşov sunt deseori sfătuiţi de Poliţie să utilizeze rute alternative, printre care Bucureşti – Târgovişte – Sinaia şi Bucureşti – Piteşti – Braşov.