Radu Stroe, ministrul Administraţiei: Datele din teritoriu pot răsturna situaţia la CCR

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat că datele primite din teritoriu privind listele electorale permanente sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională, care urmează să ia o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie.

RomaniaTV.net
19 aug. 2012, 08:20
Radu Stroe, ministrul Administraţiei: Datele din teritoriu pot răsturna situaţia la CCR

Radu Stroe a confirmat ca s-au primit până acum la MAI toate datele din teritoriu privind listele electorale permanente. Centralizarea acestora este în curs, iar listele acutalizate vor fi gata până luni dimineaţă, iar marţi datele vor ajunge pe masa judecătorilor Curţii Constituţionale.

„Este o categorie importantă de cetăţeni ale căror acte de identitate sunt expirate de ani de zile. Mai sunt apoi cei de afară. Vor fi modificări majore”, a spus Radu Stroe, care întrebat dacă acestea sunt de natură să răstoarne situaţia la Curtea Constituţională, a răspus, după câteva secunde de gândire: „Da”.

Aproape un milion de persoane ar avea actele de identitate expirate, potrivit România TV, şi, potrivit deciziei Guvernului, ar trebui scoase din listele electorale permanente. Ministrul de Interne Mircea Duşa a refuzat să comenteze această informaţie.