Putin, cu lacrimi în ochi, susţine că alegătorii nu au permis „distrugerea statului rus”

Premierul Vladimir Putin, care a câştigat alegerile prezidenţiale duminică în Rusia, le-a mulţumit în cursul serii alegătorilor care nu au permis "distrugerea statutului rus", în faţa a sute de mii de susţinători reuniţi în apropiere de Piaţa Roşie, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 mart. 2012, 21:11
Putin, cu lacrimi în ochi, susţine că alegătorii nu au permis „distrugerea statului rus”

Am câştigat într-o luptă deschisă şi onestă„, a declarat Putin, cu ochii în lacrimi, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea rusă, potrivit Mediafax.

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi spus da marii Rusii„, a adăugat el, reluând sloganul-cheie al campaniei sale electorale, alături de preşedintele în exerciţiu Dmitri Medvedev.

Alegătorii noştri ştiu să facă diferenţa între dorinţa de reînnoire şi provocările politice al căror scop este distrugerea statului„, a declarat el, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse, referindu-se la manifestaţiile opoziţiei.

„Astfel de scenarii nu ţin pe teritoriul nostru!”, a continuat el.

Vladimir Putin, care revine la Kremlin pentru un al treilea mandat după alte două consecutive efectuate în perioada 2000-2008, se confruntă cu o contestare fără precedent a regimului său.

Opoziţia, care a organizat trei manifestaţii masive după alegerile legislative din decembrie, pe care le-a considerat frauduloase, prevede un nou protest la Moscova luni seara.

Aceste alegeri au fost „un test important pentru noi, pentru tot poporul, un test pentru maturitatea politică şi independenţa” ţării, a subliniat Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev, care a renunţat la un al doilea mandat de preşedinte în favoarea mentorului său, a declarat: „ţara şi fiecare dintre noi aveau nevoie de această victorie”. „Nu vom accepta să ni se ia victoria!”, a adăugat el.