Puiu Haşotti: Am GREŞIT că am dat prea multă atenţie unei iniţiative care nu are nicio şansă

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, şi-a exprimat părerea de rău pentru reacţia avută pe marginea iniţiativei legislative privind reglementarea parteneriatului civil între homosexuali în România. Haşotti a precizat că spusele sale nu trebuiau interpretate "în sens stict patologic".

15 apr. 2013, 13:58
Puiu Haşotti: Am GREŞIT că am dat prea multă atenţie unei iniţiative care nu are nicio şansă

Puiu Haşotti este de părere că pe marginea declaraţiei sale privindu-i pe homosexuali s-a făcut „mult zgomot pentru nimic„.

Haşotti a precizat, luni, că a greşit în momentul în care a dat „prea multă atenţie unei iniţiative legislative care nu are nicio şansă să treacă prin Parlament„.

Este mult zgomot pentru nimic. Mie îmi pare rău că  am făcut o greşeală: am dat prea multă atenţie unei iniţiative legislative care nu are nicio şansă să treacă prin Parlament. A fost o reacţie politică, pur politică, la un demers politic, pentru că promovarea unei iniţiative legislative de un parlamentar este un demers politic. Cum a spus şi vicepremierul Dragnea, când a fost întrebat: eu sunt un om normal. Nu trebuie să înţelegeţi într-un sens strict patologic ceea ce am zis eu. O să vedem ce zice Parlamentul„, a spus Puiu Haşotti.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, vineri, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Iniţiativa lui Cernea a dat naştere unui adevărat iureş, iar Puiu Haşotti a avut o reacţie care i-a atras mai multe plângeri la CNCD. „Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat Puiu Haşotti pentru Ştirile ProTV.