Puiu Haşotti, propus de PNL la Ministerul Culturii: „Este o misiunea grea”

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Culturii, în locul lui Mircea Diaconu, declarat incompatibil, a anunţat, marţi seara, liderul PNL, Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 14:43
Puiu Haşotti, propus de PNL la Ministerul Culturii: „Este o misiunea grea”

„După retragerea lui Mircea Diaconu, care, subliniez, a fost numai decizia lui, PNL îl propune premierului Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Culturii pe Puiu Haşotti, profesor universitar şi membru al Comisiei de Cultură în mai multe legislaturi în Parlamentul României”, a declarat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Puiu Haşotti s-a declarat onorat de încrederea acordată de liberali de a prelua acest portofoliu şi a precizat că în timpul mandatului său intenţionează să apeleze la toţi predecesorii, indiferent de culoarea politică a acestora.

”Îmi pare foarte rău pentru Mircea Diaconu, pe care îl găsesc o victimă şi aş vrea să spun că această onorantă funcţie este şi rezultatul muncii colegilor mei de la PNL – filiala Constanţa şi le mulţumesc tuturor pentru sprijin. (…) Evident că este o misiune grea (n.r. – funcţia de ministru al Culturii) pe care o am, ştiu ce mă aşteaptă, am şi o anumită experienţă în domeniu. (…) Voi apela la toţi cei care mă pot ajuta, la toţi predecesorii mei, fără deosebire faţă de apartenenţa lor politică”, a precizat liderul senatorilor PNL într-o intervenţie la Antena 3, citat de Agerpres.

Întrebat dacă funcţia îl face să se teamă, Haşotti a răspuns: ”Ar trebui să fiu inconştient dacă nu mi-aş da seama că o funcţie de ministru nu presupune o responsabilitate maximă. (…) Pot să vă spun încă de pe acum că acest domeniu – cultura – nu are culoare politică, (…) înseamnă responsabilitate pentru trecutul şi viitorul acestei naţiuni. Şi nu spun vorbe mari”, a conchis senatorul PNL.

În vârstă de 59 de ani, Puiu Haşotti este liderul grupului PNL din Senat şi vicepreşedinte al formaţiunii liberale.

El a fost deputat în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, iar din 2004 este senator. Puiu Haşotti este membru al Comisiei de cultură din Senat.

În perioda 1976-1996, Haşotti a fost, pe rând, muzeograf, muzeograf principal, cercetător principal. De asemenea, în perioada 1990-1995, el a fost consilier la Inspectoratul Judeţean pentru Cultură Constanţa. Din 1990, Haşotti este şi lector şi conferenţiar la Facultatea de Istorie a Universităţii Ovidius Constanţa.

Puiu Haşotti este absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, iar din anul 1995 este doctor în ştiinţe istorice.

Dacă va accepta propunerea, Puiu Haşotti îl va înlocui pe Mircea Diaconu, nevoit să renunţe la postul de ministru al Culturii după ce a fost declarat definitiv incompatibil.

Instanţa supremă a respins, marţi, recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va discuta la Guvern cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, el precizând că înlocuitorul acestuia pentru a ocupa portofoliulîi va fi propus de liderul PNL, Crin Antonescu.