Psihologii cer alegeri anticipate la Colegiul Psihologilor din România VIDEO

Marea lor nemulţumire este legată de decizia prin care psihologii trebuie să elibereze avize doar cu timbre profesionale. O măsură abuzivă, spun ei, care oricum nu ar duce la creşterea calităţii actului psihologic.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 15:11
Psihologii cer alegeri anticipate la Colegiul Psihologilor din România VIDEO

Psihologii s-au adunat vineri dimineaţa în faţa Colegiului. Printre subiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Colegiului se află controversata dispoziţie ce prevede ca, de la 1 aprilie, psihologii să elibereze avize doar cu timbre, dar şi schimbarea conducerii Colegiului.

„Ne dorim să înceapă procedura de convenţie naţională ceea ce presupune alegeri anticipate. Noi suntem împotriva manierei prin care s-a luat această decizie şi a faptului că suntem obligaţi să completăm registre unde să trecem numele pacienţilor. Ceea ce noi nu putem să facem, pentru că încălcăm confidenţialitatea”, a declarat Mirela Zivari, psiholog.

Contractul încheiat cu Poşta Română pentru timbrele ce pot fi cumpărate doar de psihologi ridică alte semne de întrebare.

„Noi nu ştim nimic din ce face domnul Aniţei cu banii. Drept dovadă şi acest contract cu Poşta Română, despre care cred că ştiţi că este confidenţial noi nu ştim cine a negociat, în numele cui, pentru cine. Pentru că un contract este inexplicabil”, a spus Bebe Mihăescu, psiholog.

De partea cealaltă, lucrurile păreau mai liniştite.

„Convocarea a fost făcută pentru mai multe subiecte. Unul dintre acestea a fost cel legat de acea dispoziţie cu tot ceea ce înseamnă acest lucru, dacă este benefică. De multe ori se întâmplă ca la cizmar. Uneori sunt şi erori de selecţie”, a precizat Ion Duvac, vicepreşedintele Comisia pentru apărare.

Psihologii cred că altele sunt lucrurile ce i-ar ajuta. De exemplu, un acces mai uşor la cursuri, taxe mai mici, dar şi o mai bună pregătire încă din timpul facultăţii.