PSD Iaşi nu oferă mici şi bere de 1 Mai, motivând că „nu poţi să dai de băut” în Săptămâna Patimilor

Filiala ieşeană a PSD a decis ca în acest an să nu mai ofere mici şi bere de 1 Mai, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, liderii organizaţiei spunând că, fiind Săptămâna Patimilor, "nu poţi aduce fanfara şi să dai de băut oamenilor".

RomaniaTV.net
29 apr. 2013, 10:23
PSD Iaşi nu oferă mici şi bere de 1 Mai, motivând că „nu poţi să dai de băut” în Săptămâna Patimilor

Liderul filialei municipale a PSD Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii ieşeni nu vor mai organiza o serbare câmpenească de 1 Mai, cu mici, cârnăciori şi bere, ca în anii precedenţi.

„Suntem în Săptămâna Patimilor şi nu vom organiza nicio acţiune cu mici şi bere în aer liber. Nu poţi aduce fanfara şi să dai de băut oamenilor”, a spus Mihai Chirica, totodată viceprimar al municipiului Iaşi.

El a precizat că, în 1 Mai, Primăria Iaşi va inaugura baza de agrement din zona Ciric, unde sunt invitaţi să participe şi membrii PSD.

„Va fi o inaugurare tehnică, cu tăiere de panglică şi atât”, a subliniat şeful PSD Iaşi.

Mihai Chirica a mai spus că, în schimb, PSD va organiza în această săptămână alte manifestări, inclusiv cu caracter religios, pentru a marca sărbătorile pascale.

În ultimii ani, PSD Iaşi a organizat de 1 Mai acţiuni în aer liber, oferindu-le participanţilor mici şi bere.

Anul trecut, acţiunea s-a desfăşurat în Parcul Expoziţiei din Copou, o parte dintre participanţi fiind aduşi din cartiere cu autocare puse la dispoziţia de filiala locală a PSD.

Celor 1.500 de oameni prezenţi li s-au oferit în prealabil bonuri, în baza cărora au putut lua o porţie cu mici şi cârnâciori, precum şi bere sau suc.