PSD acuză PDL că politizează mediul academic

Partidul Social Democrat condamnă maniera în care PDL a implicat mediul academic în lupta politică, într-un comunicat remis, vineri, RTV.NET. Comunicatul vine ca un răspuns la acuzaţiile de plagiat lansate la adresa premierului Victor Ponta şi a faptului că PDL i-a cerut acestuia să demisioneze din funcţia pe care o ocupă.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 17:15
PSD acuză PDL că politizează mediul academic

Este regretabil că PDL a dus lupta politică până la acest nivel, în care şi mediul academic are de suferit! Aşa înţelege PDL să ducă această luptă politică, în momentul în care nu mai are niciun argument pentru a convinge opinia publică„, se arată în comunicatul citat.

Social-democraţii subliniază că este nevoie de limitare a influenţei politicului asupra mediului universitar şi cere PDL să înceteze să mai politizeze acest domeniu.

„Prin instigări, manipulări şi scenarii de culise, s-a ajuns până la folosirea ca instrument politic şi a unor comisii academice. Domnii Funeriu, Miclea şi Baba au politizat foarte mult o dispută care ar fi trebuit să fie clarificată cu rigoare academică, punând în pericol credibilitatea unei întregi instituţii – CNATDCU. Astfel de situaţii sunt de natură a arunca o pată asupra întregului sistem academic doar pentru a se atinge un obiectiv politic. (…) PDL are o mare problemă de credibilitate, după pierderea alegerilor locale şi înaintea alegerilor interne şi se foloseşte de această situaţie în acelaşi mod în care a guvernat în aceşti ani – prin ură, instigare, dezbinare şi manipulări„, se mai spune în comunicat.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

MECTS susţine însă că singurul organism abilitat să decidă dacă o lucrare este plagiat şi să stabilească sancţiuni este Consiliul Naţional de Etică.

PDL a cerut demisia de onoare premierului Victor Ponta, în baza constatării CNATDCU.