PROTESTUL FULARELOR, în faţa casei lui Adrian Năstase din Zambaccian VIDEO

Câţiva tineri au protestat joi seara în faţa locuinţei lui Adrian Năstase din Strada Muzeul Zambaccian, în care fostul premier s-a împuşcat miercuri seara. Protestatarii au condamnat gestul lui Năstase de a încerca să se sinucidă şi au susţinut că acesta trebuie să suporte rigorile legii. Ei au purtat la gât fulare şi s-au mânjit cu roşu pe faţă, făcând trimitere la faptul că Năstase purta un fular la gât când a fost luat cu ambulanţa după ce s-a împuşcat.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 17:38
PROTESTUL FULARELOR, în faţa casei lui Adrian Năstase din Zambaccian VIDEO

Alexandru Căutiş, jurnalist la Kamikaze, a spus că este vorba de un protest paşnic, în care vor să-şi exprime dezacordul faţă de „compătimirea excesivă” de care a dat dovadă cea mai mare parte a presei în urma incidentului de miercuri noapte, mesajul lor fiind acela că Adrian Năstase „trebuie să aibă demnitatea de a merge în arest”. 

„Noi suntem iniţiatorii acestei promenade de seară cu fular la gât, în miez de vară. (…) Nu suntem de acord cu gestul lui Adrian Năstase de a încerca să scape de rigorile legii. Nu este un mod sănătos din partea unui om politic de a scăpa de rigorile legii. Domnul Năstase a recurs la un gest copilăresc. Este de o stupiditate fantastică. Tot circul ăsta dărîmă… (…) Este o strategie. Poate dl. Năstase chiar s-a atins cu glonţul acela, deşi noi avem mari îndoieli, dar nu este un gest normal „, a spus jurnalistul.

Printre protestatari s-a numărat şi Mihail Neamţu, liderul Mişcării Noua Republică.

Fiind vorba de un protest spontan, neautorizat, jandarmii au sosit la faţa locului şi i-a legitimat pe manifestanţi.