Proteste violente la Moscova împotriva unei legi homofobe VIDEO

Câteva zeci de manifestanţi s-au strâns în faţa Parlamentului rus de la Moscova, pentru a protesta faţă de o lege împotriva homosexualilor. Mitingul a degenerat rapid în violenţe.

RomaniaTV.net
22 ian. 2013, 15:15
Proteste violente la Moscova împotriva unei legi homofobe VIDEO

Manifestanţii au fluturat pancarte pe care scria „Homofobia este inamicul clasei muncitoare” şi „Împreună împotriva homofobiei şi a violenţei”. Mai multe cupluri s-au sărutat, fapt ce i-a deranjat pe mulţi dintre trecători.

Parlamentarii ruşi discută în aceste zile un proiect de lege care interzice sărutul în public între persoane de acelaşi sex şi evenimentele care promovează drepturile homosexualilor.

„Am venit astăzi aici pentru a protesta faţă de legea împotriva promovării homosexualilor, care este nedemocratică şi distructivă pentru societate în ansamblu, nu numai pentru homosexuali şi lesbiene”, a declarat un protestatar.

Manifestanţii au insistat că proiectul de lege le va face viaţa periculoasă în propria lor ţară.

„Recent, din cauza acestei propagande obscure antihomosexuali impuse de Guvern, nivelul violenţelor şi atacurilor vizând homosexuali şi lesbiene a crescut. Uneori oameni sunt ucişi, dar nimeni nu vorbeşte despre asta. Aceste crime nu sunt anchetate”, a mai declarat un protestatar..

Autorităţile din Sankt Petersburg au impus o astfel de normă la nivel local. Astfel, toţi cei care promovează prin activităţi publice homosexualitatea riscă o amendă.