Proteste violente la Madrid. MII DE MANIFESTANŢI au scandat împotriva guvernului VIDEO

Un protest amplu a avut loc marţi după-amiază pe străzile din jurul clădirii legislativului spaniol. În faţa clădirii, mii de manifestanţi care au cerut demisia actualului guvern conservator de la Madrid.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 17:20

Protestatarii adunaţi în faţa Parlamentului spaniol s-au bătut cu forţele de ordine. Incidentele violente dintre poliție şi protestatari au avut loc în Plaza Neptuno, zona cea mai apropiată de Parlament.

Poliția a intervenit în forţă și a efectuat mai multe arestări în momentul în care un grup mic a rupt unul dintre gardurile care separă Plaza de Carrera de San Jerónimo, informează El Pais.

Cel puţin 15 persoane au fost reţinute, iar alte 9 rănite.

De la primele ore ale dimineţii, sute de agenţi ai forţelor de ordine au blocat accesul către Congresul Deputaţilor şi au efectuat identificări ale persoanelor care doreau să treacă prin zonă.

Plaza Neptuno, în imediata apropiere a legislativului, s-a umplut apoi de manifestanţi în orele după-amiezii, convocaţi pentru a protesta împotriva actualei guvernări şi a măsurilor de austeritate pe durata şedinţei de plen a parlamentului, potrivit Agerpres. Aceştia solicitau şi începutul unui nou proces de formare a legislativului, transmite postul de ştiri Canal 24 Horas.

Cel puţin trei marşuri de protest faţă de măsurile de austeritate au avut loc simultan în după-amiaza zilei de marţi în capitala spaniolă, convocate fiind sub sloganul „Încercuieşte Congresul”.

Protestatarii au pornit din trei locuri centrale ale Madridului şi doreau să se apropie de clădirea legislativului spaniol pentru a o încercui pe durata şedinţei în plen. Poliţia a înconjurat însă clădirea legislativului spaniol cu garduri de metal şi sute de agenţi ai forţelor de ordine, care au organizat filtre de securitate desfăşurate pe un perimetru de 500 de metri în jurul Congresului Deputaţilor.